Μενού Κλείσιμο

Βιογραφικό Σημείωμα κ. Κόκκοβα

Ξεκίνησε την καριέρα του μαζί με την πιο Αξιοθαύμαστη Ασφαλιστική Εταιρία στον κόσμο (σύμφωνα με το περιοδικό FORBES ) την MetLife η οποία εξειδικεύεται κυρίως σε ασφαλιστικές καλύψεις Υγείας και Προστασίας Εισοδήματος , Συνταξιοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα, Ομαδικές Ασφάλειες, Ασφάλειες Ζωής, Εξασφάλιση Οικογένειας και σπουδών, επαγγελματική  αποκατάσταση, κλπ.  και σχεδόν όλων των υπολοίπων αξιόπιστων ασφαλιστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προκειμένου να συνδυάζεται η ποιότητα των υπηρεσιών στην ανταγωνιστικότερη τιμή της αγοράς  για όλες τις ασφαλιστικές υπηρεσίες και ανάγκες  όπως  αυτοκινήτου, κατοικιών, επιχειρήσεων, αστικής ευθύνης, Νομικής προστασίας, σκαφών κλπ. σας παρουσιάζουμε τον κ. Απόστολο Κόκκοβα.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1968 , είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΚΟΚΚΟΒΑΣ Insurance & Financial Services που δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών  ως Ασφαλιστικός Πράκτορας και Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων από το 1992 .

Τελείωσε το 3ο Λύκειο Τρικάλων και σπούδασε στην Αθήνα σε Σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς επίσης και στη Θεσσαλονίκη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών από όπου πήρε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ το 2001 με τίτλο : Επενδύσεις σε χρηματιστηριακούς Τίτλους, Λειτουργία Κεφαλαιαγοράς, Θεμελιακή Ανάλυση, Τεχνική Ανάλυση, Αποτελεσματικότητα Κεφαλαιαγοράς, Παράγωγα και Στρατηγική Επενδύσεων. Διοίκηση Επιχειρηματικών, Επενδυτικών και Χρηματοδοτικών Αποφάσεων στα πλαίσια της Ελληνικής Πραγματικότητας.

Έχει παρακολουθήσει το 2014 τις εκπαιδευτικές ημερίδες από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών Ι.ΧΟ.Σ με τίτλο : Επιστημονική Εξεύρεση Ασφαλιστικών Αναγκών, Επιστημονική Παρουσίαση Ασφαλιστικού Σχεδιασμού και Οι Ριζικές Αλλαγές Στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Το 2014 επίσης παρακολούθησε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο RISK MANAGEMENT «Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ»  του κ. Καμπούρη Δημήτρη, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικός επιστήμονας σε θέματα χρηματοοικονομικής Διοίκησης και επενδύσεων.

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος Ελληνικών Συνεδρίων Επίλεκτων Ασφαλιστικών Συμβούλων και έχει περάσει όλα τα στάδια της ανωτέρας εκπαίδευσης στην Metlife και έχει συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκά συνέδρια στην Αγγλία, Ιταλία, Ελβετία, Τσεχία, Ισπανία, Πορτογαλία. Έχει βραβευθεί από την LIMRA INTERNATIONAL με τη διάκριση ποιότητας International Quality AWARD IQA καθώς επίσης και με την διάκριση του Million Dollar Producer AWARD.

Στην MetLife έχει διακριθεί επί τρία συνεχόμενα έτη και τιμήθηκε με την απονομή βραβείου του Πρώτου Ασφαλιστικού Συμβούλου σε παραγωγή Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Έχει διακριθεί ως 3ος Ασφαλιστικός Σύμβουλος της Χώρας σε παραγωγή Αμοιβαίων Κεφαλαίων το 1997 ανάμεσα σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα και τιμήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων με την απονομή βραβείου.

Ανήκει στη γενιά των πρώτων  απόφοιτων στην Ελλάδα του IFAAcademy  και έχει παραλάβει το  certificate  εξειδίκευσης και επιστημονικής ανάλυσης αναγκών από το 2017.

Είναι κάτοχος πιστοποίησης επιπέδου Ε σύμφωνα με το Νομοθετικό πλαίσιο της Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Έχει διατελέσει τα καθήκοντα του  Γενικού Γραμματέα του Επιμορφωτικού Δικτύου Επιχειρηματιών Ελλάδος  «επιδεε» στο οποίο είναι μέλος από το 1994. Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ.

Είναι μέλος  του ΔΣ και ο πρόεδρος του τομέα υπηρεσιών στο Επιμελητήριο Τρικάλων όπου εκλέχθηκε στις εκλογές του Δεκέμβρη του 2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × one =

EnglishGermanGreek