Μενού Κλείσιμο

Τα οφέλη ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε με σαφήνεια τις οικονομικές απαιτήσεις για επιβίωση στα χρόνια της σύνταξης. Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής επηρεάζει τα οικονομικά κάθε πολίτη και κατ’ επέκταση αυτό μπορεί να τον θέσει εκτός οικονομικού προγραμματισμού.

Δημιουργείται έτσι ένα ερώτημα του πόσα χρήματα θα πρέπει κανείς να βάλει στην άκρη ώστε να συμπληρώνει το όποιο ποσό σύνταξης θα λαμβάνει από το κράτος ώστε να ζήσει αξιοπρεπώς. Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να δώσει λύση σε αυτό το «πρόβλημα» με τα συνταξιοδοτικά της προγράμματα.

Ακόμα και αν κανείς μπορεί να εγγυηθεί πως έχει μαζέψει τα χρήματα του για αυτά τα χρόνια μετά της σύνταξη δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως δεν θα ξεπεράσει το προσδόκιμο όριο ζωής. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δει τον λογαριασμό του να μηδενίζεται και να αναγκάζεται να επιβιώσει με την βασική σύνταξη που θα του παρέχει το κράτος που πολλές φορές δεν επαρκεί για να καλύψει πάγιες ανάγκες.

Ο μόνος τρόπος για να του εγγυηθεί κανείς πως θα έχει ένα αξιοπρεπές εισόδημα κατά την περίοδο της συνταξιοδότησης του είναι ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Μπορεί κανείς, είτε με την απόκτηση ενός συνταξιοδοτικού προγράμματος σήμερα είτε με την μετατροπή ενός κεφαλαίου για κάποιον που είναι κοντά στην σύνταξη και την μετατροπή του σε ισόβια σύνταξη, να εξασφαλίσει ένα εισόδημα για όλη την περίοδο της συνταξιοδότησης.

Ο περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια σύνταξης ως ασφαλιστήρια αποταμίευσης, μην γνωρίζοντας την πραγματική τους μεγάλη αξία: ότι δηλαδή μπορούν να μετατραπούν σε ισόβια σύνταξη με την δυνατότητα μεταβίβασης σε δικό τους πρόσωπο αν το επιθυμούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 4 =

EnglishGermanGreek