Μενού Κλείσιμο

Πως θα ελέγξω αν ο ασφαλιστής μου είναι πιστοποιημένος;

Το εάν οι ασφαλιστές τους είναι πιστοποιημένοι θα μπορούν να βλέπουν οι καταναλωτές μέσα από την σελίδα insuranceregistry.uhc.gr της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων τηρεί το «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών» (ΕΣΗΠ) το οποίο επιτρέπει σε κάθε καταναλωτή ασφαλιστικών προϊόντων τον εντοπισμό και επαλήθευση του επαγγελματία με τον οποίο έρχεται σε επαφή, στο πλαίσιο πώλησης ενός ασφαλιστικού προϊόντος. Ο καταναλωτής μπορεί να εντοπίσει αν ο ασφαλιστής είναι νόμιμα εγγεγραμμένος στα μητρώα των επιμελητηρίων, αν είναι πλήρως πιστοποιημένος και κατά συνέπεια ότι ασκεί τη δραστηριότητα της διαμεσολάβησης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Το ΕΣΗΠ ενημερώνεται αυτόματα από τα μητρώα των επιμελητηρίων (με τη διασύνδεσή του με το ΓΕΜΗ).

Αναλυτικότερα ο καταναλωτής μπορεί να ενημερωθεί για την εγκυρότητα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή καθώς και για την κατηγορία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, δηλαδή αν πρόκειται για πράκτορα, ασφαλιστικό σύμβουλο, μεσίτη ασφαλίσεων ή συντονιστή ασφαλιστικών συμβούλων. Επίσης ενημερώνεται για την άδεια διάθεσης επενδυτικών προϊόντνων (unit linked – Πιστοποιητικό επιπέδου Δ) και τη δυνατότητα διασυνοριακής παροχής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, τις χώρες δραστηριότητας του καθώς και το καθεστώς άσκησης εργασιών (εγκατάσταση ή ελεύθερη παροχή υπηρεσιών)για την εγκυρότητα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, για την κατηγορία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, δηλαδή του πράκτορα ή και του ασφαλιστικού συμβούλου ή και του μεσίτη ασφαλίσεων ή και του συντονιστή ασφαλιστικών συμβούλων, την κατοχή άδειας διάθεσης επενδυτικών προϊόντων (unit linked – Πιστοποιητικό Δ΄), τη δυνατότητα διασυνοριακής παροχής ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, με τις χώρες δραστηριότητάς του, καθώς επίσης και το καθεστώς άσκησης εργασιών (εγκατάσταση ή ελεύθερη παροχή υπηρεσιών).

Επισκεφθείτε την σελίδα του Γενικού Μητρώου των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και ελέγξτε τα στοιχεία του διαμεσολαβητή που σας ενδιαφέρει καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες που τον αφορούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

thirteen + 20 =

EnglishGermanGreek