Ο Απόστολος

Ξεκίνησε την καριέρα του μαζί με την πιο Αξιοθαύμαστη Ασφαλιστική Εταιρία στον κόσμο (σύμφωνα με το περιοδικό FORBES ) την MetLife (Alico) η οποία εξειδικεύεται κυρίως σε ασφαλιστικές καλύψεις Υγείας και Προστασίας Εισοδήματος , Συνταξιοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα, Ομαδικές Ασφάλειες, Ασφάλειες Ζωής, Εξασφάλιση Οικογένειας και σπουδών, επαγγελματική  αποκατάσταση, κλπ.  και σχεδόν όλων των υπολοίπων αξιόπιστων ασφαλιστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προκειμένου να συνδυάζεται η ποιότητα των υπηρεσιών στην ανταγωνιστικότερη τιμή της αγοράς  για όλες τις ασφαλιστικές υπηρεσίες και ανάγκες  όπως  αυτοκινήτου, κατοικιών, επιχειρήσεων, αστικής ευθύνης, Νομικής προστασίας, σκαφών κλπ. σας παρουσιάζουμε τον κ. Απόστολο Κόκκοβα.

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1968 , είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ΚΟΚΚΟΒΑΣ Insurance & Financial Services που δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών  ως Ασφαλιστικός Πράκτορας και Συντονιστής Ασφαλιστικών Συμβούλων από το 1992 καθώς επίσης και της εταιρίας Ιnsurancetrikala.

Επιμόρφωση

Τελείωσε το 3ο Λύκειο Τρικάλων και σπούδασε στην Αθήνα σε Σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς επίσης και στη Θεσσαλονίκη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών από όπου πήρε ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ το 2001 με τίτλο : Επενδύσεις σε χρηματιστηριακούς Τίτλους, Λειτουργία Κεφαλαιαγοράς, Θεμελιακή Ανάλυση, Τεχνική Ανάλυση, Αποτελεσματικότητα Κεφαλαιαγοράς, Παράγωγα και Στρατηγική Επενδύσεων. Διοίκηση Επιχειρηματικών, Επενδυτικών και Χρηματοδοτικών Αποφάσεων στα πλαίσια της Ελληνικής Πραγματικότητας.

Έχει παρακολουθήσει το 2014 τις εκπαιδευτικές ημερίδες από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικών Σπουδών Ι.ΧΟ.Σ με τίτλο : Επιστημονική Εξεύρεση Ασφαλιστικών Αναγκών, Επιστημονική Παρουσίαση Ασφαλιστικού Σχεδιασμού και Οι Ριζικές Αλλαγές Στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Το 2014 επίσης παρακολούθησε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο RISK MANAGEMENT “Η ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ”  του κ. Καμπούρη Δημήτρη, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικός επιστήμονας σε θέματα χρηματοοικονομικής Διοίκησης και επενδύσεων.

Έχει λάβει μέρος σε πλήθος Ελληνικών Συνεδρίων Επίλεκτων Ασφαλιστικών Συμβούλων και έχει περάσει όλα τα στάδια της ανωτέρας εκπαίδευσης στo Agency της Metlife (Alico).

Έχει συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκά συνέδρια διαγωνισμών της Metlife (Alico) στην Αγγλία, Ιταλία, Ελβετία, Τσεχία, Ισπανία, Πορτογαλία.

O Απόστολος είναι ειδικά εκπαιδευμένος να ενημερώνει, προωθεί και διαθέτει επενδυτικά προγράμματα και αμοιβαία κεφάλαια από το 1994 και είναι κάτοχος πιστοποίησης επιπέδου Ε σύμφωνα με το Νομοθετικό πλαίσιο της Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ανήκει στη γενιά των πρώτων  απόφοιτων στην Ελλάδα του IFAAcademy  και έχει παραλάβει το  certificate εξειδίκευσης και επιστημονικής διαχείρισης κινδύνων από το 2017.

Διακρίσεις

Είναι μέλος το κορυφαίου δικτύου Million Dollar Round Table όπου ανήκουν οι καλύτεροι ασφαλιστές στον κόσμο στις ασφάλειες ζωής , χρηματοοικονομικών και επενδυτικών υπηρεσιών.

Έχει βραβευθεί από την LIMRA INTERNATIONAL με τη διάκριση ποιότητας International Quality AWARD IQA καθώς επίσης και με την διάκριση του Million Dollar Producer AWARD.

Στην MetLife (Alico) έχει διακριθεί επί σειρά ετών ως πρώτος ασφαλιστής στη Θεσσαλία στις ασφάλειες Ζωής & Υγειας στο υποκατάστημά του. Επίσης στη MetLife έχει διακριθεί επί τρία συνεχόμενα έτη και τιμήθηκε με την απονομή βραβείου του Πρώτου Ασφαλιστικού Συμβούλου σε παραγωγή και δραστηριότητα Αμοιβαίων Κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Έχει διακριθεί ως 3ος Ασφαλιστικός Σύμβουλος της Χώρας σε παραγωγή Αμοιβαίων Κεφαλαίων το 1997 ανάμεσα σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα και τιμήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων με την απονομή βραβείου.

Συμμετοχή σε Δ.Σ.

Έχει διατελέσει τα καθήκοντα του  Γενικού Γραμματέα του Επιμορφωτικού Δικτύου Επιχειρηματιών Ελλάδος  «επιδεε» http://www.epidee.gr/ στο οποίο είναι μέλος από το 1994.

Είναι μέλος του ΔΣ και ο πρόεδρος του τομέα υπηρεσιών στο Επιμελητήριο Τρικάλων όπου εκλέχθηκε στις εκλογές του Δεκέμβρη του 2017.

Είναι πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Διαμεσολαβητών Ν.Τρικάλων όπου εκλέχθηκε στις εκλογές του Ιουνίου του 2020.

Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος από το Νοέμβριο του 2020 της πρώτης ψηφιακής εταιρείας παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης insurance trikala.gr ΙΚΕ.

Είναι μέλος του ΔΣ και ο Γενικός γραμματέας του Επιμορφωτικού Δικτύου Επιχειρηματιών Ελλάδος «επιδεε» http://www.epidee.gr/ από τον Μάιο του 2022.

Είναι μέλος της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού www.tlp.gr και Υπεύθυνος σχέσεων με την Επιχειρηματική Κοινότητα  ως αναπληρωματικό μέλος ΔΣ της λέσχης.